12 Ocak 2013 Cumartesi

KÜRTLERE ULUSLARARASI KOMPLO



     Son 10 yıllık süreçte Kürt siyasal hareketi, kadınların güçlü bir şekilde siyasallaştığı, hak ve hürriyetlerin peşinden koştuğu bir siyasi reaksiyon doğurmuştur. Batılı ve Modern ülkelerin bile yıllardır başaramadığı bu reaksiyonu, Kürtler, kısa bir süre zarfı içinde başarmışlardır.Ancak, Paris' te 3 Kürt kadının katledilmesi ve bunun Türkiye Devleti ile Abdullah Öcalan' ın İmralı görüşmelerinin, arefesinde yapılması olaya kirli senaryoların oynandığı izlenimini yaratmıştır.


     Kürtlerin, uzun yıllardır Ortadoğu coğrafyasında statü kazanmak ve hak ve hürriyetlerinini almak için verdikleri bu mücadele istedikleri kazanımlarını almaya yaklaşmışken, 3 Kürt kadın siyasetçisinin öldürülmesi Kürtler nezdinde kendilerine komplo tezgahlandığı düşüncesine sevk etti. Dünya gündeminde de ilk sıraya oturan bu cinayetler, Kürt siyasi argumanlarını saf dışı bırakarak etkisizleştirmek amacındadır. Kendi coğrafyalarında ve dünyanın birçok yerinde siyasi örgütlenmelerini ve bilinçlenmelerini üst bir noktaya çıkaran Kürtler, bu olayların kendi davalarından alıkoyamayacağını düşünmektedirler. Olayın, dünya' da özgürlük nidalarının atıldığı yer ile özdeşleşmiş Paris' te olması da düşündürücü diğer bir noktadır.

     21. yy. Dünya tarihinin, Ortadoğu' da şekilleneceği ve Kürtlerin de bu coğrafyanın kadim bir halkı olduğunu göz önünde bulundurursak, bu cinayetlerin uluslararası çevrelerinde düzenlemiş oldukları da varsayımlar arasında görülmelidir. Bu denli bir hareketin siyasi bir başarıya ulaşması. oranın zenginliklerine aç bir vahşi misali saldıran sömürgecilerin işine gelmeyecektir. Tarih ve medeniyetin çıkış noktaları olan ve Kadın üzerinden tarihin şekillendiği bu coğrafya, Kürtler tarafından yıllardır süre gelen bu devrimci hareket ile özgürlüğünü kazanacak ve sömürgeci güçlerin yıkılmasını sağlayacaktır.

     Bütün renkleriyle beraber bütün bir şekilde Ortadoğu' da yaşama arzusu, buradakilerin ortak hayalidir. Bizler bu hayali gerçeğe dönüştürebilmek için; Kürtler ve bütün esaret altındaki halklar için canlarını feda eden Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez yoldaşın bırakmış oldukları mirası güçlü bir şekilde omuzlamalı ve barış içinde yaşamak için çalışmalıyız.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder