14 Ocak 2013 Pazartesi

İNSANİ KAOS ÇAĞI

   
     Medya' ya bugünlerde yansıyan bir konu, modern insanın ne hale geldiğini gözler önüne sermektedir. Devletin, Engelli vatandaşları için sağlamış olduğu maddi yardımlardan yararlanmak için kurulan, kirli ve çirkin tezgah da, engelli insanlar para karşılığı ailelerinden satın alınıp daha sonra da bu masum insanlar kötü şartlar altında, gayri insani muameleye maruz bırakılmışlardır. Modern çağın neden insani kaos çağı olarak nitelendiği de bu olay ile kanıtlanır duruma gelmektedir.





     Maddiyata dayalı ve sadece çıkarcılığın konuşulduğu bir zamanda insanca yaşamak çok zor. Karınca hırsı ve fare gibi mal ve para biriktirme acizliğine kapılan insanlar, ruhlarını ve değerlerini ölmeden önce toprağın altına gömmüş durumdadırlar. Yukarıda bahsettiğimiz konu ve buna benzer birçok olayın, yaşadığımız ülkede sık sık yaşanması ve ülkede yaşayanların büyük bir çoğunluğunun Müslüman olduğu göz önünde bulundurduğumuzda olayın ne kadar da ironik bir durum olduğu ortaya çıkacaktır. Allah' ın sureti olarak yaratılmış ve onun yeryüzündeki halifeleri durumundaki bizler yani insanlar, modern çağın maddi dayatmalarına ve zorlamalarına karşı yoklukta kaybolmuş durumdayız. Bugünün insanı değerlerden uzak bir yaşama düzeni kurmuştur. Tüketime dayalı, maddiyata dayalı, çıkara dayalı ve en acı olanı da sadece kendilerinin mutlu olmalarına dayalı. Bu tür yaşama düzeni, insan olma fıtratını yüreğinde ve ruhunda hisseden müminler için acı bir ızdıraptır.


     Bulaşıcı bir salgın gibi yayılan, ruhun ve insanlığın ölümüne neden olacak şekilde hızla yol alan bu problem, kendini insanlığa karşı sorumlu hisseden her inanan için öncelikle çözmesi ve mücadele etmesi gereken ilk iştir. İslam' ın devrimci ve sorumluluk bilincini öne çıkarma, bugünün sorunlarına melhem olması yanında modern putlarında yıkılmasını da sağlayacaktır.

     “Gerçek şu ki biz emaneti göklere, yere ve dağlara sunmuştuk, ama sorumluluğundan korktukları için onu yüklenmediler. O emaneti insan yüklendi…” (33/Ahzap, 72)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder